Menu

Mål og vægt

Pakker i Grønland

Minimum mål: 14x9 cm. Såfremt en pakke har form som en for rulle eller stang: Længde 10 cm og længden + 2 x diameter/højde = 17 cm.

Maksimum mål: Længde 150 cm og længde + omkreds = 300 cm. Såfremt pakken har form som en rulle eller stang: Længde 150 cm og højde eller diameter = 25 cm.

Maksimumvægt inklusiv emballage: 50 kg (i Grønland).

 

Pakker til udlandet

Minimummål: 14x9 cm. Såfremt en pakke har form som en for rulle eller stang: Længde 10 cm og længden + 2 x diameter/højde = 17 cm.

Maksimummål: Længde 150 cm og længde + omkreds = 300 cm. Visse lande har dog fastsat mindre formatgrænser.

Maksimumvægt inklusiv emballage: 20 kg til øvrige udland (til Danmark maksimum 31,5 kg).

 

Forsigtig pakke

TELE-POST tilbyder ikke at sende postpakker som ”forsigtigpakker”. Dette skyldes, at posten sendes i lukkede sække, her kan mærkninger som ”Glas” eller ”Forsigtig” ikke ses. 

 

Forsendelsestid

TABEL OVER FORSENDELSESTID 
FORSENDELSESFORM

 

Postpakker (A) bliver sendt med det første mulige fly.

Alternativt med skib, hvis det er hurtigere.

Økonomipostpakker (B) bliver sendt med det første mulige skib.


Pakker, du sender inden for et lokalområde, bliver altid prissat som en økonomipostpakke, med mindre du angiver andet. 

INDLAND

Til adressater uden postboks bliver pakkeanmeldelser omdelt minimum to gange om ugen per husstand.

Pakker til postbokskunder i lokalområdet, der er indleveret til TELE-POST Centeret på hverdage før kl. 15.00 bliver anmeldt i postboksen samme dag.

 Til adressater uden postboks bliver pakkeanmeldelser bliver omdelt minimum to gange om ugen per husstand.

Pakker til postbokskunder i lokalområdet, der er indleveret til TELE-POST Centeret på hverdage før kl. 15.00 bliver anmeldt i postboksen samme dag.

UDLAND

Forsendelsestiden for en postpakker (A) er afhængig af det modtagerland, som du sender pakken til.

Forsendelsestiden for postpakker (A) er dog kortere, end hvis du sender økonomipostpakker (B) til udlandet.

Forsendelsestiden for økonomipostpakker (B) er afhængig af det modtagerland, som du sender pakken til.


Forsendelsestiden for en økonomipostpakke (B) er dog længere, end hvis du sender en postpakke (A) til udlandet.

 

 

DHL Express, FedEx, GLS & Bring

 

DHL Express

TELE-POST er agent for DHL Express. DHL Express levere deres pakker til Post Danmark i Københavns Lufthavn. Når pakker modtages ved Post Danmark scanner de pakken. Pakker der er scannet inden kl. 05.00 på hverdage vil blive afsendt samme dag til Grønland. Med pakkens stregkode på 10 cifre kan du følge pakken på track og trace på www.post.gl fra afsendelse i København til modtagelse og udlevering i by i Grønland.

DHL Express pakker kan også følges på www.dhl.dk men de track og trace informationer er ikke fysiske scanninger, men trace informationer der er sat ind på DHL hjemmeside uden at pakken bliver scannet. Det gælder for track informationer som ”Overgivet til underleverandør – Grønland” og ”Ankommet til sorteringslokation – Grønland”.  Derfor foreslås at track af forsendelsen sker på www.post.gl 

FedEx

TELE-POST er agent for FedEx. FedEx levere deres pakker til Post Danmark i Københavns Lufthavn. Når pakker modtages ved Post Danmark scanner de pakken. Pakker der er scannet inden kl. 05.00 på hverdage vil blive afsendt samme dag til Grønland. Med pakkens stregkode på 12 cifre kan du følge pakken på track og trace på www.post.gl fra afsendelse i København til modtagelse og udlevering i by i Grønland.

FedEx pakker kan også følges på www.fedex.com/dk/ men de track og trace informationer er ikke fysiske scanninger, men trace informationer der er sat ind på FedEx hjemmeside uden at pakken bliver scannet. Det gælder for track informationer som ”Undervejs - KANGERLUSSUAQ GL”.  Derfor foreslås at track af forsendelsen sker på www.post.gl 

GLS

TELE-POST er agent for GLS. GLS sender pakkerne pr. skib fra Aalborg til TELE-POST i Nuuk. TELE-POST i Nuuk scanner pakkerne og videre sender pakkerne pr. skib eller fly, alt efter den måde GLS ønsker en pakke videresendt på. Med pakkens stregkode på 12 cifre kan du følge pakken på track og trace på www.post.gl fra ankomst i Nuuk til modtagelse i en by. Pakken indlevering og videre sendelse til Grønland kan ses på www.gls.dk 

Bring

TELE-POST er agent for Bring. Bring sender skibspakkerne med skib fra Aalborg direkte til de enkelte byer, luftpostpakker sendes som luftfragt til TELE-POST i Kangerlussuaq, hvorfra de vil blive videresendt til de enkelte byer. Pakkens stregkode på 13 cifre og bogstaver (der kan forekomme pakkestregkoder med mere end 13 cifre) kan kun ses på track og trace ved ankomst til en by i Grønland på www.post.gl. Pakken indlevering og videre sendelse til Grønland kan ses på www.bring.com.