Menu

Til fjernt beliggende landbrugsbedrifter tilbyder TELE-POST telefoniopkobling (telefon og internet) via VSAT.

Det kræver, at bedriften er opført på listen ”Grønlands Landbrugsbedrifter” fra Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, og at bedriften har et tilsvarende landbrugsregistreringsnummer.

Desuden er det et krav, at landbrugsbedriften er beboet hele året, og ikke er dækket af og tilsluttet til det offentlige net i forvejen. Dvs. ikke har mulighed for at få telefoni og internet via kabel eller 3G/Edge.

Den fulde definition af fjernt beliggende landbrug og betingelser for abonnementet kan læses i Selvstyrets bekendtgørelse nr. 13 af 2. maj 2008 om ”Fjernabonnement” på specialvilkår.

Telefoni

Alle fastnet fjernabonnementer opkobles i det samme netværk.

Internet

Abonnementet tilbyder en garanteret hastighed på 128 Kbit/s på download og upload, med mulighed for op til 256 Kbit/s, når der er ledig kapacitet på satellitforbindelsen. Hastighederne kan variere, hvis der samtidig foretages telefonopkald.

Produktet svarer prismæssigt til en Internet Mikineq, men indbringer ingen større indtægt for TELE-POST, da det er en del af virksomhedens forsyningspligt. Det er derfor ikke muligt at opgradere til hurtigere internet eller til pakker med inkluderet forbrug.

Bestilling

Produktet kan bestilles i TELE-POST Centrene i Qaqortoq, Narsaq og Nanortalik.