Menu

4G i hele Grønland

08/11/2018 - 11:00

TELE-POST har netop opgraderet sidste bygd fra 2G til 4G. Det nye netværk er baseret på nyeste teknologi og klargjort til 5G.

Onsdag d. 7. november fik mobilkunderne i Qeqertaq som de sidste adgang til 4G-mobildata med hastigheder der er mange hundrede gange hurtigere end hidtil (se bilag).

Grønlands nye 4G-mobilnetværk dækker nu de 2.500 kilometer fra Siorapaluk i det nordlige til Aappilattoq i det sydlige område og derudover Østkysten.

Lynhurtigt mobilnetværk
Et af målene i TELE-POSTs strategi er, at 92 procent af befolkningen har adgang til hurtigt internet inden 2020, og med Mobile First-projektets færddiggørelse har 92 procent af befolkningen i dag adgang til mobildatahastigheder der er hurtigere end de fleste steder i Europa.

- Jeg havde ikke turdet håbe på, at vi kunne nå at levere så høj båndbredde til så mange bosteder i år, udtaler adm. direktør, Kristian Reinert Davidsen.

- Nu skal vi i gang med at optimere netværket, og vi skal afsøge muligheder for nye produkter til hele landets befolkning, siger direktøren.

 

 

Vækst i efterspørgsel
5½ måned tog det TELE-POST, Ericsson og AK Montage at udskifte mobilantenner 119 forskellige steder i landet. Landets nye trådløse netværk er fremtidssikret, da det kan opgraderes til 5G. Netværket vil åbne op for nye måder at kommunikere til fordel for borgere og virksomheder.

4G i satellitområderne
8 procent af TELE-POSTs kunder bor på Østkysten og i Qaanaaq-området. Mobilkunderne her kommer til at få 4G-dækning via det langsommere satellitnetværk. Dog kommer TELE-POSTs kunder i satellitområderne til at få glæde af, at Upernavik-områdets borgere ikke trækker på satellit-forbindelsen længere. De 8 procent vil opleve et bedre mobilnetværk men stadig væsentlig langsommere mobildata end resten af landet grundet satellitforbindelsen (se bilag om 4G via satellit). Der arbejdes stadig på løsninger, der skal forbedre netværkskvaliteten i disse områder.

 

For yderligere oplysninger, kontakt kommunikationsmedarbejder Niels Krogh Søndergaard, niks@telepost.gl, tlf. 54 87 12.