Menu

Brugen af internet er eksploderet

26/04/2021 - 15:27

En kæmpe stigning af nye internetkunder resulterer i en eksplosion af internetdataforbrug på hele 2135% fra 2017-2021. Derfor er det vigtigt med nye investeringer i teleinfrastruktur og opgraderinger af radiokæden. 

Internettrafikken får brug for flere landeveje

Man kan forestille sig at søkablet er en flervænget motorvej, hvor rigtig mange biler kan køre samtidigt hen til et sted, hvor vejen indsnævres til kun en bane. Der vil der naturligvis opstå en kø af data, der venter på at køre gennem den. Denne ene smalle vej skal forstille at være radiokædekapaciteten fra Aasiaat og nordover, der nu skal opgraderes for at undgå flaskehalsproblemer.

Radiokæden skyder signaler og forbindelser videre fra fjeldtop til fjeldtop for at forbinde byer og bygder fra Aasiaat helt op til Upernavik med højere hastigheder på internet til lavere priser. I årsrapporten fra TELE-POST sidste år kunne man se datamængden i bygderne var steget med 927 %. 

-Den eksplosive vækst i internetdataforbrug på mere end 2000 % over 4 år vidner om, at vores kunder i stigende omfang tager de muligheder som internettet tilbyder til sig, fortæller den Tekniske Direktør for TELE-POST Jonas Hasselriis. 

TELE-POST investerer yderligere i opgraderinger af radiokæden

TELE-POST følger kundernes stigende efterspørgsel på data, og investerer i opgraderinger i radiokædeforsyningskapaciteten i Nordgrønland. 

-Selvom teleinfrastruktur for mange virker ukonkret, fordi vi ikke kan se den trafik vi i hverdagen arbejder med, som fx fly eller skibe, så er der ingen tvivl om, at trafikken bare stiger og stiger og kundernes behov bliver større og større. Teleinfrastrukturinvesteringer er derfor kritisk nødvendigt for at forbinde hele Grønland og bringe verden tættere både nu og i fremtiden.  

Sådan slutter Teknisk Direktør for TELE-POST Jonas Hasselriis og fortæller, at selskabet derfor har planer om, i den årlige anlægssæson, at bygge et ekstra link på radiokæden mellem Aasiaat og Ilulissat. Dette vil betyde, at Nordgrønland får to landeveje til datatrafikken og ikke kun en enkelt landevej, som der er i dag.

Kontakr for yderligere oplysninger: Kommunikationschef Julie Rademacher mobil 263535, email: julie@telepost.gl