Menu

Bygderne får adgang til højhastighedsinternet

24/06/2019 - 09:55

I dag har TELE-POST åbnet muligheden for at bygderne kan få samme højhastighedsinternetprodukter som i byerne.

Sidste år blev Mobile First projektet, hvor alle byer og bygder fik adgang til 4G netværk, færdigt. Projektet har gjort det muligt at give bygderne adgang til højhastighedsinternet.

Siden strategien blev vedtaget af bestyrelsen i 2016, har TELE-POST arbejdet ud fra de mål der er sat i strategien. Her har en af de ambitiøse mål været at give 92% af befolkningen adgang til højhastighedsinternet inden 2020. Og nu hvor bygderne har fået adgang til hurtigt internet, er målet kommet tæt på.

”Vi er meget tilfredse med, at vi fra i dag kan tilbyde højhastighedsinternet til flere bygder og på samme tid udbyde nye internetabonnementer med ubegrænset internet. Det er et stort digitalt løft til landet. Med dette er TELE-POST nået et godt stykke med strategien for 2017-2020, hvor langt størstedelen af befolkningen skal kunne få hurtigt internet.”, udtaler adm. direktør i TELE-POST, Kristian Reinert Davidsen.

Internet til bygderne

I første omgang åbner TELE-POST for højhastighedsinternet i disse bygder:

Kapisillit, Atammik, Itilleq, Kangaamiut, Napasoq, Sarfannguit, Akunnaaq, Attu, Iginniarfik, Ikamiut, Ikerasaarsuk, Ilimanaq, Kangerluk, Kitsissuarsuit, Niaqornaarsuk, Oqaatsut, Qeqertaq og Saqqaq.

Når søkablet i Sydgrønland er færdig repareret, får følgende bygder adgang til hurtigere internet: Alluitsup Paa, Arsuk, Eqalugaarsuit, Igaliku, Narsaq Kujalleq, Qassiarsuk, Qassimiut, Saarloq, Tasiusaq, Aappilattoq og Narsarsuaq.

Endeligt, når radiokæden mellem Ilulissat og Uummannaq er færdig opgraderet i løbet af sensommeren, får følgende bygder adgang til internet:

Upernavik Kujalleq, Kangersuatsiaq, Aappilattoq, Tasiusaq, Nuussuaq, Kullorsuaq, Naajaat, Innaarsuit, Nutaarmiut, Niaqornat, Qaarsut, Ikerasak, Saattut, Ukkusissat og Qeqertarsuatsiaat.

Formanden for bygdernes landsforening KANUNUPE er glad for, at bygderne får adgang til højhastighedsinternet som i byerne.

”Vi er glade for, at man har samarbejdet tæt med KANUNUPE for at lancere Tusass internet til de fleste bygder. Vi er overordnet tilfreds og har forståelse for TELE-POSTs lanceringsplaner, også selvom nogle bygder først får adgang i sensommeren.

De bygder der i første omgang får adgang til ubegrænset forbrug, vil uden tvivl få stor glæde af de nye muligheder og vi ønsker, at de vil få stor gavn af det”, udtaler Formand for KANUNUPE, Jens Kristian Therkelsen

Læs mere om Tusass internet til bygderne her: Tusass.gl

For yderlige information eller spørgsmål kontakt kommunikationsmedarbejder Paarnaq Hansen på mail panah@telepost.gl eller mobil +299 563376