Menu

Festdag i Upernavik

20/10/2018 - 15:52

Lørdag den 20. oktober er en stor festdag for Upernavik. Klokken 12:00 introducerede TELE-POST de nye Tusass internetpakker i Upernavik, i forbindelse med den nye radiokædeforbindelse.

Flere hundrede gæster dukkede op til kaffe, kage og underholdning i Upernaviks idrætshal i forbindelse med lanceringen af de nye internetabonnementer. De nye internetpakker blev modtaget med stor glæde,

- Vi har glædet os til den direkte adgang til nyhederne, uden ventetid. Jeg har glædet mig til at kunne se Netflix. Og så er det er en ny mulighed for vores børn, og vi forventer at det vil højne børnenes forståelse for teknologi siger en begejstret borger, Nukajaraq Blytmann.

Den store begivenhed blev åbnet af TELE-POST direktør for Teknik og IT, Jonas Hasselriis, samt Chef for IT Emil Kleemann. Avannaata Kommunia’s borgmester, Palle Jerimiassen, lykønskede Upernavik med den nye forbindelse, over Skype.

En markant forbedring

Fredag aften klokken 20:00 blev der åbnet op for radiokædeforbindelsen i Upernavik. For indbyggerne betyder de nye forbindelser, en langt højere internethastighed end den hidtil har kendt. Byen er gået fra at have en satellitforbindelse, hvor de før højst kunne få op til 20 GB i hjemmet, til en radiokædeforbindelse som giver mulighed for en flatrateforbindelse op til 10/2 Mbit, med ubegrænset forbrug.

- Vi er glade for at vi nu kan tilbyde hurtigt internet til indbyggerne i området. Vi har en ambition om at sikre de bedst mulige forbindelser i hele landet. Forbedringerne i Upernavik kommer blandt andet til at have stor betydning for skolerne, sundhedssystemet og andre administrative funktioner i byen. siger TELEPOSTs administrerende direktør Kristian Reinert Davidsen.