Menu

Fiberbrud i Canada

22/05/2019 - 15:51

Opdateret 22.05.19 kl. 18.05 Det lykkedes TELE-POST at oprette en backup forbindelse i Canada og nu er forbindelsen oppe igen.

Et landkabel i Canada har fået et brud som er skyld i at internettet i store dele af landet er nede. Kunder mellem Nuuk og Upernavik har mistet forbindelsen til internettet helt. Sydgrønland og satellitområderne er ikke påvirket af bruddet.

Leverandøren arbejder hårdt på at genetablere forbindelsen.

- Vi har den sidste tid været i dialog med vores leverandør om at få flere uafhængige føringsveje, hvilke vil betyde at fejl som dette ikke vil påvirke internettjenesten som vi oplever det nu, siger Teknik og IT-direktør Jonas Hasselriis.

Den uafhængige føringsvej, som også kaldes for redundant, forventes færdigetableret inden for en uge. TELE-POST forventer dette vil gøre forbindelserne mere stabile på trods af søkabelfejlen ud for Qaqortoq.

Sårbar forbindelse

I øjeblikket er internetforbindelsen sårbar fordi forbindelsen kører gennem søkablet til Canada. Når søkabelfejlen i Qaqortoq bliver repareret til august, vil forbindelsen kører både fra Canada og Island og

Dermed vil forbindelserne via søkablet blive stabile igen.

Betalingskortterminaler påvirket

Fejlen kan betyde, at betalingsterminaler og pengeautomater ikke virker. Nogle af kunderne kan betale med betalingskort hos butikker med off-line systemer.