Menu

Forventet internetudfald ved Upernavik

14/12/2018 - 14:30

Brændstoftilførslen til en TELE-POST antennestation syd for Upernavik er gået i stykker.

Siden tirsdag har dieselgeneratoren på fjeldtoppen Kigataq (439 m.o.h) ikke fungeret. Antennestationen ligger vest for Upernavik Kujalleq.

Den nybyggede station har siden kørt på nødstrøm, og den forsyner fortsat Upernavik og bygder med blandt andet hurtigt internet.

Dårlig sigtbarhed
Dog drænes nødbatterierne hurtigere end ventet, og TELE-POSTs teknikere har som højt prioriteret opgaver at nå frem til fjeldtoppen med reservedele for at få generatoren i gang igen. Det har ikke været mulig for vores teknikere at nå frem, hverken fra Upernavik eller Uummannaq trods hjælp fra Air Greenland. Senest forhindrede vejret en helikopterlanding ved stationen torsdag. En flyvning er planlagt lørdag.

For at sikre basal kommunikation i hele området, har vi besluttet at skifte netværket til satellitsystemet. Det betyder, at taleopkald og sms i en periode prioriteres som det vigtigste i upernavikområdet. Tv, radio og sikkerhedskommunikation bliver ligesom telefoni ikke berørt. Men det betyder en indstilling af mobildata og mange internetforbindelser i området, indtil teknikerne har repareret strømsystemet.

Satellitdækning i området
Fra fredag aften cirka klokken 20 vil TELE-POST slukke det nye højhastighedsnetværk (DSL og 4G-mobildata) for en tid, og Upernavik og bygder vil i forventet 2-4 dage få netværk via satellit.

 

For nyt, se løbende opdateringer på denne hjemmeside.

 

 

For yderligere oplysninger, kontakt kommunikationsmedarbejder Niels Krogh Søndergaard, niks@telepost.gl, tlf. 54 87 12.