Menu

Frequentis 'globale maritime nød- og sikkerhedssystem blev succesfuldt sat i drift i Grønland

06/10/2020 - 05:00

Med tilføjelsen af ​​GMDSS-modulet til Frequentis Maritime kontrolrumsløsning, kan MarTRX i Aasiaat, Grønland, eftersøgnings- og redningsmyndigheder på land eller skibe i umiddelbar nærhed af et skib eller en person, nu hurtigt advares om en nødhændelse. 

TELE-POST, Grønlands post- og telekommunikationsudbyder, valgte Frequentis i sommeren 2019 til at tilbyde en integreret maritim kontrolrumsløsning til Technical and Operator Center i Aasiaat, Grønland, for at øge sikkerheden til søs. TELE-POST har nu permanent slukket for vores gamle platform og afsluttet overgangen uden afbrydelser. 

”Vi er glade for, at Frequentis har været i stand til at gennemføre et eksternt site accept af GMDSS, hvilket giver os mulighed for at overvinde Covid-19 rejsebegrænsningerne og fuldføre moderniseringen af ​​Grønlands kystradio. Det var vigtigt for os, at platformen kan tages i brug og fungere sammen med vores tidligere system i acceptperioden. Vi føler os trygge ved at betjene MarTRX-systemet i de kommende år til fordel for sikkerheden for Grønlands maritime samfund. siger Flemming Drechsel, Whole sale direktør for TELE-POST. 

Grønland er den største ø i verden med en befolkning på omkring 56.000, og dens vigtige placering mellem Arktis, Canada og Norden gør det til en del af det omfattende fiskeri og en vigtig krydstogtdestination. Derudover henleder virkningen af ​​global opvarmning, smeltende iskapper og stigende havniveauer opmærksomheden på vigtigheden af ​​et effektivt og pålideligt nødkommunikationsværktøj. Frequentis-systemet i Aasiaat forbedrer transmission af stemmemeddelelser, vejrudsigter og navigationsadvarsler på enhver valgt HF-sender / VHF-sender i enhver kombination fra enhver operatørs arbejdsstation. 

Frequentis MarTRX-løsningen kan tilpasses til at imødekomme forskellige behov inden for den maritime industri, herunder kystovervågning og skibstrafiktjenester. Vi er glade for at have gennemført ekstern godkendelse af webstedet for GMDSS-løsningen, hvilket viser vores engagement og insisteren på at støtte vores kunder med at nå deres mål.”, udtaler Khashayar Saravandi-Rad, Frequentis Vice President Maritime. 

På trods af Covid-19 rejsebegrænsninger afsluttede Frequentis maritime projektteam en vellykket fjerntest af site accept (SAT) for sit Global Maritime Distress and Safety System (GMDSS) for Grønland. SAT var planlagt til foråret 2020, men som følge af pandemien forudsatte yderligere planlægning og gennem kombinationen af ​​en omfattende intern testperiode og en fjernacceptperiode, blev det muligt at sætte løsningen effektivt i drift. 

Om FREQUENTIS 

Frequentis, med hovedkontor i Wien, er en international leverandør af kommunikations- og informationssystemer til kontrolcentre med sikkerhedskritiske opgaver. Sådanne 'kontrolcenterløsninger' er udviklet og markedsført af Frequentis i forretningssektorerne Lufttrafikstyring (civil og militær lufttrafikstyring, luftforsvar) og Offentlig sikkerhed og transport (politi, brandvæsen, ambulancetjenester, skibsfart, jernbaner). Som en global aktør, driver Frequentis et verdensomspændende netværk af filialer, datterselskaber og lokale repræsentanter i mere end 50 lande. 

Produkter og løsninger fra Frequentis findes i over 30.000 operatørarbejdsstillinger, i ca. 140 lande. Frequentis blev grundlagt i 1947 og anser sig for at være den globale markedsleder inden for telekommunikationssystemer til lufttrafikstyring med en markedsandel på omkring 30%. Derudover er Frequentis Groups AIM-systemer (aeronautisk informationsstyring) og AMHS (aeronautical message handling) samt GSM-R-systemer til offentlig transport brancheførende globale løsninger. 

Aktierne i Frequentis AG handles på børserne i Wien og Frankfurt under tickersymbolet FQT (ISIN: ATFREQUENT09). I 2019 havde Frequentis-gruppen omkring 1.850 ansatte over hele verden og genererede en omsætning på EUR 303,6 mio. Og EBIT på EUR 17,2 mio. 

For mere information, besøg www.frequentis.com 

Jennifer McLellan, PR, Frequentis AG, 
jennifer.mclellan@frequentis.com, +44 2030 050 188