Menu

Gamle filmplakater, historier om ånder og jul i Grønland på nye frimærker

06/11/2020 - 11:09

Grønlandske spillefilm har i årtier begejstret publikum verden over. Derfor dedikerer TELE-POST en helt ny serie frimærker til dette interessante tema. Vi lægger ud gengivelser af filmplakater fra to klassiske film, der stadig er yderst seværdige. Det er ’Palos Brudefærd’ fra 1934, instrueret af Friedrich Dalsheim efter manuskript af den navnkundige polarforsker Knud Rasmussen, samt ’Qivitoq – Fjeldgængeren’ fra 1956, instrueret af Erik Balling og skrevet af Leck Fischer.

I Grønland lever kristendommen og tro på ånder side om side, et vigtigt kulturelt levn fra Inuits oprindelige tro. Det kommer blandt andet til udtryk i de mange grønlandske myter og sagn, som i perioder har været gengivet på vores tidligere frimærker; helt tilbage fra 1950’erne. Vi anlægger nu en ny vinkel og fokuserer på ’Historier om ånder i Grønland’. Vi starter med to frimærker med flotte motiver skabt af Maria Bach Kreutzmann og Christian Fleischer Rex.

Årets to julefrimærker fra TELE-POST gengiver to stemningsfyldte illustrationer fra multikunstneren Juaaka Lyberths billedbog ”Orpilissat nunarsuarmi kusanarnersaat” (”Det smukkeste juletræ i verden”). Alle illustrationer i julebogen er skabt af den unge kunstner Maja-Lisa Kehlet fra Nuuk. Hendes illustrationer er flotte og levende og vidner om et stort kunstnerisk talent under udfoldelse.

Traditionen tro afrundes frimærkeåret med vores populære årsmappe, der også i år indeholder et eksemplar af alle 24 frimærker og alle fire miniark fra årets løb.

Læs mere om Grønlands frimærker på vores hjemmeside www.stamps.gl.

 

For yderligere oplysninger, kontakt frimærkechef Allan Pertti Frandsen, apf@telepost.gl, tlf. +45 61 39 30 65.