Menu

Grønlands mobilnetværk moderniseres

03/11/2017 - 13:33

TELE-POST har i dag indgået en partnerskabsaftale med teknologigiganten Ericsson, omkring en massiv modernisering af det grønlandske mobile netværk.

Fra 2018 vil TELE-POST og Ericsson gå i gang med at indføre det nyeste trådløse netværksteknologi og antenneudstyr i hele Grønland. Projektet kaldes Mobile First og vil bringe det mobile netværk i Grønland op i blandt de bedste i Verden.

- Det her projekt vil betyde, at vores kunder, inklusiv dem i de mindre byer og bygder, kan forvente en hurtigere internetoplevelse baseret på trådløs teknologi. Ambitionen for TELE-POST er, at levere et teknologiløft til hele Grønland, og dette projekt er et væsentligt element i dette, udtaler TELE-POSTs bestyrelsesformand Stine Bosse.

Formålet med dette projekt er at levere moderne trådløse forbindelser, der kan konkurrere med de traditionelle kablede produkter. Det er oplagt i et land som Grønland, med mange mindre lokalsamfund, fordelt over et stort land med store afstande, at satse på den trådløse teknologi. Projektet kommer til at kunne mærkes i hele landet, inklusive bygderne, der får glæde af teknologien som nogen af de første.

- Vi vil arbejde på at levere det bedst mulige mobile forbindelser til både private og erhvervslivet. Med de geografisk udfordrende forhold i Grønland og store afstande fra sted til sted, så har vi brug for et robust netværk af høj kvalitet. Vi ser frem til dette projekt og det årelange samarbejde med Ericsson, udtaler administrerende direktør i TELE-POST, Kristian Reinert Davidsen.

For Ericsson er det et anderledes og interessant projekt, som de kan lære af og bruge i andre lignende projekter i verden.

- Mobile First projektet er meget spændende, fordi Grønland på mange måder et specielt sted, og fordi vi her i høj grad vil anvende den mobile teknologi på nye måder, der ikke ses mange steder i Verden. Vi tror på, at dette kan blive meget interessant og med skelsættende indsigt for vores virksomhed. Sammen med TELE-POST, og ved hjælp af innovativ mobilteknologi, vil vi forstærke forbindelserne på tværs af dette kæmpe land, udtaler chef for Ericssons afdeling for Nord- og Centraleuropa, Per Narvinger.

 

For yderligere oplysninger, venligst kontakt kommunikationsdirektør Arnakkuluk Jo Kleist, på mobil +299 547854 eller ajk@telepost.gl.