Menu

Kapisillit først på nyt netværk

04/05/2018 - 10:00

TELE-POST er netop begyndt en testperiode på et helt nyt netværk for mobilnet og wifi. Kapisillit borgerne skal den næste tid i hjælpe med, at teste det nye hurtige netværk.

Første skridt er taget mod et nationalt trådløst 4G-netværk for alle, båret af det nyeste udstyr fra Ericsson.

Det skete, da TELE-POSTs ledelse og bestyrelse, den 2. maj, inviterede til kaffemik og uddeling af testmodemmer i Kapisillit. Skolen i bygden dannede ramme om det festlige startskud for Mobile First- projektet, og resten af året og til næste år skal der installeres de samme antenneanlæg i alle byer og bygder i landet.

Stort projekt
- Jeg er så stolt af, at vi kunne tænde for det helt nye udstyr i Kapisillit. Det var en helt speciel oplevelse, siger administrerende direktør, Kristian Reinert Davidsen.

- Vores netværk har mange steder i landet i længere tid haft brug for en opgradering, for at følge med udviklingen. Det har været oplagt for os, at tænke helt nye teknologier og leveringshastigheder ind i dette arbejde. Det betyder, at 119 af landets antennesites i alle byer og bygder i 2018 og 2019 skal opgraderes til 4G.

Næste skridt
Kapisillits borgere har fået mulighed for, at låne simkort til deres mobil eller et nyt trådløst modem, hvis de ønsker at deltage i testen af det nye netværk. 1. juni starter udrulningen af nyt antenneudstyr i resten af landet.

Projekt Mobile First er TELE-POSTs ambitiøse opgradering af landets netværksstruktur, og målet er levering af trådløst internet og mobilsignal i topklasse til alle vores kunder.