Menu

Kodningsprisvinder Johannes Blidstrand hædres af Kommune Kujalleq

25/06/2021 - 16:24

Johannes Blidstrand fra Qaqortoq, der vandt den første Coding Class mesterskab i Grønland d. 11. juni og Danmarksmesterskabet i Coding Class 23. juni blev i dag, torsdag d. 24. juni fejret og hædret af kommunalbestyrelsen i Kommune Kujalleq.

Kommunalbestyrelsen med borgmester Stine Egede i spidsen overrakte Johannes Blidstrand et flot Diplom indeholdende 2000 kr. under en reception ved Kommune Kujalleq i Qaqortoq, hvor Johannes også viste kommunalbestyrelsen og gæsterne sit vinderspil ”Ocean Guardian”, som handler om at samle plastik-, minimere affald-, og være med til at beskytte havets dyreliv.

Borgmester i Kommune Kujalleq Stine Egede sagde blandt andet i sin Tale til Johannes under overrækkelsen:

-Det første undervisningsforløb i kodning lykkedes i år på baggrund af TELE-POST´s og kommunens samarbejde. Selvom kodning er en nyhed her i Sydgrønland, er det ikke ved tilfældighed at Johannes vandt Grønlandsmesterskabet og kodningsprisen ved Danmarksmesterskaberne. Vi er meget stolt af hans præstation, og han vandt netop fordi han er rigtig dygtig i dette felt. For at markere dette overrækker kommunen en hæderspris til Johannes og håber på, at han vil udvikle sin gode evne i fremtiden og at vi kommer til at se mere til ham, sagde en glad borgmester Stine Egede.

Johannes Blidstrands mor, Sensi Blidstrand var rørt over kommunens hædring af hendes søn:

- Jeg havde ikke regnet med at Johannes skulle vinde Danmarksmesterskabet, men jeg er meget stolt og glædelig overrasket over at han er så dygtig til kodning. Han er i forvejen ret dygtig til matematik i skolen, og er rigtig god til at hjælpe, hvis jeg har problemer med computeren og er dygtig til computerspil, som så mange andre unge er.

Kontakt for yderligere oplysninger: Kommunikationschef Julie Rademacher mobil 263535, email julie@telepost.gl

 

Johannes, der er rigtig stolt og glad for kommunens hæderspris, siger:

- Det var rigtig godt. Jeg vil bruge pengene til at købe sportstøj, da jeg snart tager afsted til lejrskole med min klasse. I de kommende dage skal jeg også deltage til et løb, hvor vi skal løbe i 5 timer, fortæller en glad Johannes, der også dyrker sport i sin fritid.  

Johannes Blidstrand har kodet spillet ’Ocean Guardian’, der tager udgangspunkt i FN´s verdensmål nr. 14 om Livet i Havet. FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, skal frem til 2030 sætte kurs mod en bedre og mere positiv udvikling for både mennesker og miljø. 

HR Direktør Helena Rotvig Kristiansen i TELE-POST kvitterer Kommune Kujalleq for samarbejdet:

-For os er der ingen tvivl om, at hvis vi skal bidrage til uddannelse af næste generation af unge, så er der brug for et stærkt og tæt samarbejde med kommunerne. Det er vigtigt for at kunne finde og udvikle de gode talenter og udbrede digitale skaberkompetencer. Det er meget glædeligt at den satsning vi som virksomhed har taget med Coding Class, og investeret mange ressourcer i, giver resultater, og det bliver altafgørende, hvis dette skal udbredes, at vi har et aktivt og forpligtende samarbejde med kommunerne landet over.

Og mange tak for sidst – det var godt at møde dig i Qaqortoq og håber alt går vel.