Menu

Lancering af et nyt grønlandsk frimærke

19/02/2021 - 13:27

Mandag d. 22. februar 2021 lancerer POST Greenland årets tillægsværdifrimærke og lanceringen vil kunne følges direkte online.

POST Greenland har udvalgt de fire grønlandske huse i Danmark, som modtagere af overskuddet fra det grønlandske tillægsfrimærke 2021. Det sker som en anerkendelse af husenes mangeårige arbejde for grønlændere i Danmark og deres indsats for at udbrede kendskabet til Grønland.

En Portal til det grønlandske landskab
Det smukke frimærke, der forestiller en portal som indgang til det smukke grønlandske landskab, er tegnet af den grønlandsk-lettiske billedkunstner Bolatta Silis-Høegh, der er stolt over at være kunstneren bag årets tillægsværdifrimærke:

-De grønlandske huse er for mig en port ind til Grønland. I gennem denne opgave har jeg indset hvor stor et rum de grønlandske huse fylder socialt, kulturelt, uddannelsesmæssigt og al det arbejde med at give viden om Grønland og forene - gjort med omsorg og stor ydmyghed. For mit vedkommende som boende i København, har det været at komme lidt hjem, som giver styrke til min hverdag, tak for det.

Frimærkechef i POST Greenland, Allan Pertti Frandsen siger i forbindelse med lanceringen:

-De fire grønlandske huse i Danmark yder et kæmpestort arbejde for at udbrede kendskabet til Grønland, samt for grønlændere bosat i Danmark. Derfor er de fire grønlandske huse helt fortjent at være udset til samlet at modtage tillægsværdisummen fra årets tillægsværdi-frimærke i 2021, udgivet af POST Greenland. POST Greenland håber, at rigtig mange mennesker vil vise deres støtte og købe frimærket.

Følg lanceringen direkte online
Det Grønlandske Hus i Odense er vært for live-eventet, der vil streames af SR-Films studie i Odense og byder på præsentation af kunstneren Bolatta Silis-Høegh, årets tillægsværdi frimærke, taler fra alle direktører fra de grønlandske huse og musik af den populære grønlandske sangerinde Nive Nielsen.

For at følge lanceringen, gå ind på: https://www.sro.dk/frimaerke2021

 

Lanceringsprogrammet 22. februar kl. 11 – 12 (grønlandsk tid)

Online præsentation af TELE-POSTs tillægsværdi frimærke 2021 tegnet af Bolatta Silis-Høegh.

11.00: Velkomst v/Nauja Bianco, direktør for Det Grønlandske Hus i Odense

11.05: Kort indledningstale på vegne af TELE-POST og formel præsentation af frimærket og Bolatta Silis-Høegh som kunstner v/Pertti Frandsen

11.20: Musikindslag med Nive Nielsen

11.25: Takketale fra DGH Odense v/ Nauja Bianco

11.30: Takketale fra DGH København v / Leise Johnsen

11.35: Takketale fra DGH Aarhus v / Tanja Nielsen

11.40:  Takketale fra DGH Aalborg / v Bo Albrechtsen 

11.45: Tale v / Bolatta Silis-Høegh

11.50: Afsluttende musikindslag med Nive Nielsen 

11. 58: Farvel v/ Nauja Bianco

 

Kontakt for yderligere oplysninger: Frimærkechef i POST Greenland, Allan Pertti Frandsen, email: APF@telepost.gl, mobil: +45 61393065