Menu

Ny partnerskabsaftale bringer Coding Class til Sydgrønland

11/03/2021 - 14:52

I 2020 bragte TELE-POST Coding Class til Grønland. Skoleelever lærer at digitalisere og kode, og som opfølgning på succesen på Kangillinnguit Atuarfiat, afholder TELE-POST nu flere Coding Class i folkeskoler i hele landet med næste stop i Sydgrønland.

TELE-POST har netop underskrevet en partnerskabsaftale med Kommune Kujalleq, som er med til at bringe Coding Class til folkeskolerne i Sydgrønland til foråret. Tanja Christensen, Bæredygtigheds konsulent i TELE-POST udtaler fra Maniitsoq:

  • ”Jeg er rigtig glad for at Coding Class konceptet udvikler sig, så flere børn og unge i Grønland får muligheden for at lære at kode og være skabende med teknologien. Vi vil gerne bidrage til at næste generation klædes godt på til deres fremtid i den digitale verden

Den digitale verden udvikler sig hele tiden, og de næste generationer har mere med digitalisering at gøre end nogensinde før. Det er derfor blevet en vigtig kompetence at kunne begå sig digitalt allerede fra en ung alder. TELE-POST vil gerne være med til at bringe digitalisering til Grønland, og kan derfor også annoncere ansættelsen af Læringskonsulent, Martin Aaskov Olesen. Med sine 4 års erfaring i undervisning af Coding Class, har Martin været med siden konceptet blev udviklet i Danmark, og skal nu undervise i Coding Class i folkeskolerne i hele Grønland.

Samarbejdet mellem TELE-POST og Kommune Kujalleq er første skridt mod at kunne bringe Coding Class på skoleskemaet i Sydgrønland, og TELE-POST ser frem til at kunne starte forløbet op igen, efter succesen i 2020.

  • Jeg glæder mig til, at eleverne i 7. klasse i Kommune Kujalleq får undervisning i kodning og jeg er ikke i tvivl om, at eleverne vil følge undervisningen med interesse. I dag bruger børn meget digitalt udstyr, og jeg håber både elever og lærere tager godt imod dette og får et positivt udbytte, siger Ruth Jakobsen, fungerende leder af Skole-, Daginstitutions- og Innovationsområdet i Kommune Kujalleq.
  • Vi er glade for, at TELE-POST samarbejder med vores Kommune om at skabe nye oplevelser for vores folkeskoleelever. Jeg håber, at samarbejdet videreudvikles og kommer til at fortsætte i fremtiden, siger, Borgmester Kiista P. Isaksen.

 

Kontakt for yderligere oplysninger: Kommunikationschef i Tele Greenland A/S, Julie Rademacher Mobil +299 352626 Mail: julie@telepost.gl