Menu

Nye frimærker markerer henholdsvis Grønlands kamp mod covid-19 og Første Skoledag

13/08/2020 - 15:41

 

I dag udgiver TELE-POST to nye frimærker. Det ene er årets tillægsværdi-frimærke. Det udgives til fordel for Grønlands kamp mod covid-19. Det andet markerer et andet aktuelt emne, nemlig første skoledag. 

 

Årets tillægsværdi: Grønlands kamp mod covid-19 

Sundhedsledelsen ved Dronnings Ingrids Hospital i Nuuk blev i foråret kontaktet af TELE-POST med et tilbud om et frimærke med tillægsværdi dedikeret til kampen mod covid-19 i Grønland. Sundhedsledelsen tilkendegav hurtigt, at det ville være en god idé med et sådant frimærke. Sundhedsledelsen skrev tilbage: 

"Det er Sundhedsledelsens håb, at et frimærke dedikeret til kampen mod Covid-19 øger opmærksomheden om det fælles samfundsansvar, det er at bekæmpe udbredelsen af corona-virus i Grønland. Sundhedspersonale og udsatte borgere kæmper fortsat mod Covid 19 og dens afledte konsekvenser. Midlerne fra overskuddet af frimærkesalget vil blive anvendt til nye og flere tiltag i denne kamp - en kamp som langt fra er slut." 

Frimærket med tillægsværdien på 1 krone pr. solgt frimærke er skabt af Paarma Olsvig Brandt, født 1990 i Maniitsoq. Den unge kunstner, der er uddannet fra Kunstskolen i Nuuk og Århus Kunstakademi, får hermed en virkelig fornem debut i frimærkekunstens krævende disciplin. 

 

Første Skoledag 

I Grønland er første skoledag som bekendt noget helt særligt, en festdag for hele familien. Børnene, deres forældre og øvrige familie klæder sig i nationaldragt og drager forventningsfulde mod skolen, hvor der for børnene åbner sig en helt ny verden. 

Kunstneren Lisbeth Karline, født 1981 i Nanortalik, har skabt det stemningsfulde motiv på dette hendes tiende frimærke for TELE-POST. 

På grund af et leverancesvigt fra et udenlandsk sikkerhedstrykkeri vil frimærkerne først være mulige at købe på vores 15 TELE-POST Centre sidst i august. TELE-POST beklager forsinkelsen. 

  

Læs mere om Grønlands frimærker på vores hjemmeside www.stamps.gl. 

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst frimærkechef Allan Pertti Frandsen, apf@telepost.gl, tlf. +45 61 39 30 65.