Menu

Søkabelskib snart klar til afgang

29/01/2019 - 19:15

Skibet, som skal reparere søkablerne både i nord og syd er nu fundet og tager af sted fra Canada i midten af februar. Skibet skal først klargøres, så det kan udføre dets opgaver i Grønland, under de svære vinterforhold.

Skibet sejler først til Nuuk for at hente reservekabel. Derefter vil det sejle nordpå for at reparere det brud, der er sket syd for Sisimiut.

TELE-POST forventer, at søkablet i nord vil være sat i drift igen i midten af marts.

- Vi har stort fokus på at undgå forsinkelser i arbejdet, så vores kunder kan få deres hurtige forbindelser tilbage så snart som muligt, siger administrerende direktør, Kristian Reinert Davidsen.

Søkabelreparation i syd

Den 27. december 2018 konstaterede TELE-POST en fejl på søkablet i syd. Forbindelsen var i en kort periode ustabil, men der blev hurtig fundet en løsning for kunderne i Sydgrønland. Al internettrafik går nu igennem Island og dermed påvirker fejlen på søkablet i Sydgrønland ikke længere kunderne. Når søkabelskibet er færdig nord på, vil det sætte kursen mod syd, for også at reparere søkablet der.

TELE-POST forventer, at fejlen med søkablet i syd, er løst i starten af april.

Betaling af abonnementer

Midlertidige driftsproblemer i TELE-POSTs netværk giver ikke kunderne ret til erstatning. Det fremgår af TELE-POSTs generelle vilkår. TELE-POSTs ledelse har dog vurderet, at dette er et helt særligt tilfælde for kunder i Nordgrønland.

Tidshorisonten viser, at kunderne i Nordgrønland vil være påvirket af søkabelbruddet i ca. to måneder.   Derfor har TELE-POST besluttet, at alle Tusass internet kunder i Nordgrønland, fra Sisimiut til Upernavik, som har Tusass internet 10/2 Mbit og 30/2 Mbit til henholdsvis 1.099 kr. og 1.199 kr. om måneden, kun skal betale for det mindste Tusass internet abonnement 2/1 Mbit, altså 499 kr. om måneden i den periode internethastigheden er forringet.

 - Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at vi ikke kan levere den hastighed vi normalt gør, og derfor har vi taget denne ekstraordinære beslutning om, at kunderne kun skal betale for det, der svarer til det mindste Tusass internetabonnement så længe internethastigheden er så begrænset, siger administrerende direktør Kristian Reinert Davidsen.

Tilbagebetalingen vil ikke kunne ses på kundernes betaling her den 31. januar, men vil automatisk blive tilbagebetalt til kundens betalingskort snarest muligt.

Følg med i søkabelreparationerne

TELE-POST har oprettet en særlig hjemmeside, så alle interesserede kan følge med i udviklingen omkring søkabelreparationerne. Man kan også tilmelde sig en sms-tjeneste, og få besked, når der er opdateringer. Besøg siden på: https://telepost.info/da

 

For yderlige information eller spørgsmål kontakt kommunikationsmedarbejder Paarnaq Hansen på mail panah@telepost.gl eller mobil +299 563376