Menu

Tele Greenland A/S om 4G Mobile First og 5G i Grønland

19/12/2019 - 13:58
CEO Kristian Reinert Davidsen

 

Tele Greenland A/S følger løbende udviklingen og optimerer samt tilpasser netværk for at sikre forbindelserne. Teknologi og netværk sikres på høje fjeldtoppe samt i dybe fjorde under ekstreme vind- og vejrforhold, og vi har udbygget hele infrastrukturen her i landet med 4G internet, hvor mange forhold spiller ind i valget af leverandører.  

Tele Greenland A/S valgte Ericsson som leverandør til 4G i november 2017. Valget skete ud fra en helhedsvurdering af forskellige parametre i den daværende situation. Nu er Tele Greenland A/S i planlægningsfasen i forbindelse med udbygning af nuværende netværk til 5G teknologi og der vil komme yderligere information om dette senere.  

·        Med udbygning af netværket med søkabel, radiokæder samt det nye mobilnetværk er det nu muligt at levere flatrate og mobilt bredbånd for over 92 % af den grønlandske befolkning. Det er vi meget stolte af, og det gør allerede en stor forskel for manges levevilkår og muligheder her i landet.  

·        Det mobilnetværk som Tele Greenland A/S investerede i, i 2017 har skabt 4G dækning i alle bosteder i Grønland. Mobilnetværket er klargjort til 5G, hvilket betyder at teknologien og udstyr er fremtidssikret til at kunne opgraderes til 5G. 

Dette betyder, at 5G kommer til Grønland og Tele Greenland A/S ser ikke Huawei som en mulig leverandør af Tele Greenland A/S 5G netværk. I dag har Tele Greenland A/S nogle Huawei komponenter i det eksisterende netværk og vurderer løbende vore netværk både med hensyn til sikkerhed, kvalitet og funktion.