Menu

Tele Greenland Bedre internet til satellitområder

15/01/2020 - 10:34
Bestyrelsesformand Stine Bosse - Administrerende Direktør Kristian Reinert Davidsen Tasiilaq 2019

Grønland træder for alvor ind i den digitale tidsalder med bedre internet til satellitområder, hvor målsætningen er at forbedre internetoplevelserne markant for ikke bare 92% af befolkningen, men for hele befolkningen – altså 100 %.

“Ved at nå målsætning i søkabel- og radiokædeområder med at udbyde flatrate til over 92 % af befolkningen, har vi koblet Grønland på den digitale bølge. Nu fortsætter vi arbejdet med at skabe nye muligheder og forbinder hele landet. Vi er stolte af nu at turde sætte nye ambitiøse mål og sikre hele befolkningen i Grønland bedre internetoplevelser de næste år.” siger Stine Bosse, Formand for Bestyrelsen i Tele Greenland A/S

Helt konkret sigter Tele Greenland A/S mod bedre internetløsninger i satellitområder ved at udbygge infrastrukturen over de næste 3 år i 3 trin:

  • 2020 Tasiilaq
  • 2021 Ittoqqortoormiit
  • 2023 Qaanaaq/Pituffik området, miner og fåreholdere

”Selv de bedste satellitløsninger vil ikke kunne give de samme kundeoplevelser som i søkabelområderne. Vi arbejder hårdt på at sikre kunderne langt bedre internetkapacitet i satellitområderne end man har i dag.” siger Kristian Reinert Davidsen, Administrerende Direktør for Tele Greenland A/S.

I efteråret 2020 vil Tele Greenland A/S bygge en jordstation og modernisere eksisterende antenne i Tasiilaq. Et år senere, i efteråret 2021 kommer turen til Ittoqqortoormiit, hvor der også skal bygges en ny jordstation. I 2023 vil vi gennemføre forbedringer for vores satellitkunder omkring Qaanaaq-området, miner og fåreholdere.

For yderlige information eller spørgsmål kontakt kommunikationschef Julie Rademacher på mail julie@telepost.gl eller mobil +299 263535