Menu

TELE-POST afbryder søkabelreparationerne midlertidigt

10/04/2019 - 16:07

På grund af vejr- og strømforholdene har det været nødvendigt for skibet som skal reparere søkablerne i Syd og Nord at returnere til Canada.

I den seneste periode har skibet forsøgt at gennemføre reparationen nord for Qaqortoq, men har i dag måttet opgive, da der er varsel om hårdt vejr. I det hele taget har operationen lidt under hårdt vejr, og har i sine gentagne forsøg på at gennemføre arbejdet mistet en del vigtigt udstyr.

Reparationsskibet vil derfor sejle til St. Johns, hvor det vil få erstattet det mistede udstyr og udskifte mandskab.

- Dette er rigtig ærgerlige nyheder for vores kunder både i Syd- og Nordgrønland, der venter på at få deres normale forbindelse tilbage. Vi har dog brug for ordentligt vejr og nødvendigt udstyr til reparationerne, og derfor er der ingen anden mulighed end, at bruge den kommende periode med ustabilt vejr i Sydgrønland til at sende skibet til Canada. Vi har fuldt fokus på at få skibet tilbage hurtigst muligt, så det kan udføre det nødvendige arbejde i både nord og syd så hurtigt så muligt, siger administrerende direktør Kristian Reinert Davidsen.

Tidsplan

TELE-POST vil sammen med eksterne eksperter lave en ny tidsplan for, hvornår søkabelreparationerne kan fortsætte.  Så snart der på basis af issituationen og vejrudsigterne for de berørte områder, laver TELE-POST en ny tidsplan. Dette vil TELE-POST melde yderligere om senere.

Internettet i hjemmet

Mens skibet har arbejdet på søkablet har internetforbindelserne for privatkunder i Sydgrønland været slukket. Nu hvor søkabelreparationen er afbrudt, kan TELE-POST igen tænde for søkablet til Island. TELE-POSTs privatkunder kan derfor forvente at have internetforbindelse igen fra i aften, onsdag d. 10. april.