Menu

TELE-POST Billigere internet og flot årsresultat

28/04/2020 - 15:07

Selvom TELE-POST står overfor nye trusler og tilhørende behov for øget sikkerhed, er det gennem en stærk holdindsats og optimering af virksomheden lykkedes at skabe et årsresultat på 120,1 mio.kr. før skat i 2019. Derfor sænker TELE-POST nu priserne på internet markant.

Lavere internetpriser til privatkunder

Et meget tilfredsstillende årsresultat gør det nu muligt for TELE-POST at levere markant billigere internetpriser. Prisen på et privat Tusass 30/5 internetabonnement sænkes med 25% fra 1.199 kr. til 899 kr., mens et 10/2 abonnement sænkes med 27% fra 1.099 kr. til 799 kr. Derudover forhøjes hastigheden på et 2/1 Mbit abonnementet til 5/1 Mbit for samme pris på 499 kr.

CEO for TELE-POST Kristian Reinert Davidsen uddyber:

- Vi har i Grønland investeret i omkostningstung teleinfrastruktur på golde fjeldtoppe og i dybe fjorde, der gør det muligt, at over 92 % af befolkningen kan have har adgang til Tusass internet og flatrate produkter. Vi ved at mange prioriterer at komme med på den digitale udvikling i deres private budgetter, og vi arbejder hårdt på at få flere med. Derfor er vi glade for nu at kunne sænke priser og øge hastigheder i en tid, hvor internettet har særligt stor betydning for vores kunder

Mere sikkerhed til erhvervskunder

Erhvervskunderne har gennem det seneste år oplevet flere søkabelbrud, øgede trusler fra cyberkriminalitet og nu en Coronakrise, som ændrer alt. Erhvervskunderne er modsat privatkunderne dybt afhængige af løsninger, som virker i en verden i forandring med nye trusler. En af TELE-POSTs vigtigste opgaver er derfor at tilbyde erhvervskundernes helhedsløsninger, der så vidt muligt sikrer erhvervskunderne.

Coronabidrag indstilles som ekstraordinært udbytte til generalforsamlingen

Selskabets solide økonomi skaber nu mulighed for at afhjælpe nogle af Coronakrisens negative konsekvenser for samfundet med et yderligere ekstraordinært udbytte på 25 mio. kr. til aktionæren - Selvstyret. bestyrelsesformand Stine Bosse udtaler om dette:

- Selvom vi sidste år blev ramt af flere søkabelbrud, har vi takket være god forretningssans og hårdt arbejde nu mulighed for at give et bidrag og mindske negative økonomiske konsekvenser af Coronakrisen samtidig med, at vores kunder får billigere internetpriser. En enig bestyrelse har derfor besluttet at indstille til et ekstraordinært udbytte på 25 mio. kr. til generalforsamlingen.

Det forslåede ekstraordinære udbytte i forbindelse med Coronakrisen vil blive udbetalt sammen med det aftalte udbytte, hvis Naalaakkersuisut godkender forslaget ved selskabets generalforsamling.

Søkabelbrud og udbytte

For et år siden forventede TELE-POST ikke at levere endnu et stort overskud pga. tre forskellige søkabelbrud. Men takket være en optimering af virksomheden, er det lykkedes ledelsen at implementere strategien med fokus på forenkling. Dette betyder, at den negative økonomiske effekt af søkabelbruddene er blevet begrænset. På trods af søkabelreparationerne, er det derfor lykkedes at bringe selskabet igennem 2019 med et meget tilfredsstillende resultat på 120,1 mio. kr. før skat.

Sidste år havde selskabet forventet at nedsætte priserne til gavn for kunderne, men da man blev ramt af flere søkabelbrud, besluttede selskabet at holde igen og udvise mådehold i en ukendt situation indtil regningen for søkabelreparationerne blev kendt. Søkabelreparationerne påvirker resultatet negativt med 53,9 mio. kr. i 2019 og 71,6 mio. kr. i alt.

TELE-POST vil samlet levere et aftalt udbytte på 87,6 mio. kr., hvoraf de 50 mio. kr. i ekstraordinært udbytte skyldes de store infrastrukturinvesteringer i samfundet.

Selvstyret er TELE-POST´s eneste aktionær.

 

For yderligere kommentarer, så kontakt venligst Kommunikationschef for TELE-POST Julie Rademacher på kommunikation@telepost.gl eller mobil +299 263535.