Menu

TELE-POST direktør og Qeqqata Borgmester kigger på nye muligheder for Kangerlussuaq samt Sisimiut

29/07/2020 - 14:51

Denne sommer har budt på godt vejr, og i Kangerlussuaq er der både smukt og ofte et godt sommervejr. Borgmester for Qeqqata Kommunia Malik Berthelsen havde derfor også bedt administrerende direktør Kristian Reinert Davidsen for TELE-POST om at tage godt fodtøj med på besøg i Kangerlussuaq, hvor de sammen kiggede på mulighederne for ny teleinfrastruktur i forbindelse med fremtidige turisme- og infrastrukturplaner.

Borgmesteren og direktøren konstaterede, at der ikke er internetforbindelse mellem Kangerlussuaq og Indlandsisen – og de fik også talt om de muligheder, der er for området i fremtiden særligt indenfor turismen, og hvad der skal til, hvis udviklingen af turismen og teleinfrastrukturen skal understøtte hinanden.

Borgmester Malik Berthelsen siger om besøget: 

  • Først vil jeg gerne rose Tele-Post for at de havde tid til at mødes i Kangerlussuaq, og jeg er i den sammenhæng meget tilfreds med, at Tele-Post vil undersøge mulighederne for at etablere/forbedre kommunikationslinjer (internet og mobil) til det kommende bil løb (Extreme – E) i Kangerlussuaq. Jeg håber ligeledes, at der i fremtiden etableres mobilmaster mellem Kangerlussuaq og Sisimiut, der på den måde vil gøre det muligt at rejsende på den nye vej kan komme i kontakt til omverden. Det vil øge sikkerheden i området.

Ofte lander mange fra Nuuk i Kangerlussuaq og rejser videre til København, og man når kun at se meget lidt af det, som Kangerlussuaq egentlig har at byde på. Administrerende direktør for TELE-POST kvitterer herfor:

  • Kangerlussuaq er et helt utroligt smukt naturområde med masser af oplevelser, dyr og stort potentiale. Med lufthavnen samt de nye planer som Qeqqata Kommunia har for at lave ATV-spor eller vej mellem Kangerlussuaq og Sisimiut, så er vi meget glade for meget tidligt at kunne gå i dialog om de muligheder, vi sammen kan skabe med investeringer i teleinfrastruktur og turisme.
  •  
  • Kontakt for yderligere oplysninger:

Qeqqata Kommunia Borgester Malik Berthelsen mobil 525500

Kommunikationschef Julie Rademacher email: julie@telepost.gl, mobil 263535