Menu

TELE-POST giver 100.000 kroner til grønlandske børn

08/10/2019 - 15:17
Peqatigiiffimmut Kalaallit Meerartaanut 100.000 kr-nit TELE-POST-ip qulakkeerpai, Ataqqinartorsuup Dronningip imilertakkanik qalipagaanik frimærkiliap tunineqarluarneratigut.

Den samlede tillægsværdi sum på 100.000 kroner for frimærkesalget har TELE-POST i dag overrakt til Foreningen Grønlandske Børn. Frimærkechef i TELE-POST, Allan Pertti Frandsen, udtaler:

Hendes Majestæt Dronningen stillede i 2018 meget generøst syv af sine smukke Grønlands-akvareller til rådighed for frimærkeudgivelsen. Det er en helt usædvanlig ære, at en monark donerer kunstværker til frimærker. Ekstra glædeligt er det, at dette tiltag nu kommer grønlandske børn til gode”. Han fortsætter:

”I sin egenskab af protektor for Foreningen Grønlandske Børn opfordrede Hendes Majestæt Dronningen selv til, at tillægsværdien ved denne frimærkeudgivelse skulle gå til netop denne velgørende organisation”, siger Allan Pertti Frandsen.

TELE-POST oplyser, at man hvert år laver et særligt frimærke med tillægsværdi til fordel for et velgørende eller kulturelt formål i Grønland.

Foreningen Grønlandske Børn er også meget begejstrede, og bestyrelsesformand for Foreningen Grønlandske Børn Kirsten Bitsch udtaler:

Vi er overordentlig beærede over, at frimærkernes tillægsværdi er udpeget til at gå til vores arbejde i Grønland. Her arbejder vi, som i Danmark, for tryg barndom og bedre fremtid for alle grønlandske børn og unge. Nogle af Dronningens akvareller er i øvrigt blevet til i Ittoqqortoormiit på Grønlands østkyst, hvor vi har flere aktiviteter. Blandt andet har vi to gange afholdt summercamps for børnene i byen”

Man kan se og læse mere om frimærkerne her www.stamps.gl

For yderligere kommentarer kontaktg gerne:

Frimærkechef i TELE-POST Allan Pertti Frandsen direkte på +4561393065

Kirsten Bitsch - www.fgb.dk – bestyrelse@fgb.dk tlf.: +45 35858330