Menu

TELE-POST har udgivet seks nye frimærker

22/10/2019 - 12:52

De grønlandske frimærker er små, stolte vidnesbyrd om vores lands unikke kultur, natur og historie. Sådan har det været lige siden vores allerførste frimærker udkom i 1938.

TELE-POST udgav i går seks nye frimærker med helt nye temaer. Tre kunstnere Naja Rosing-Asvid, Miki Jacobsen og Gukki Nuka har lavet disse unikke frimærker, der nu er trykt og er klar til samlere verden over.

- I den seneste uge har mine dygtige og dedikerede kolleger her i Tasiilaq pakket mange frimærkeabonnementer til vores tusinder af trofaste frimærkesamlere verden over. Det er en kæmpe fornøjelse at deltage i denne opgave.

Det fortæller Frimærkechef Allan Pertti Frandsen om de populære grønlandske frimærker og fortsætter:

- Som frimærkechef i TELE-POST er jeg stolt over at deltage i denne vigtige mission at sprede viden om vort lands historie, natur og kultur - gennem frimærkemotiverne. I Grønland har vi virkelig mange dygtige kunstnere, som vi samarbejder med i dette arbejde, siger Allan Pertti Frandsen.

I går mandag den 21. oktober markerede vi desuden 30-året for hjemtagelsen af det filateliafdelingen fra København til Tasiilaq. Jubilæumsdagen var søndag den 1. september, men det blev markeret i går. Der blev således i går afholdt kaffemik for vores kunder i det lokale TELE-POST Center her i Tasiilaq.

Årets sidste frimærker fra TELE-POST der udkom i går – har disse temaer:

Miljø i Grønland
På to frimærker har Naja Rosing-Asvid visuelt fortolket vores klodes højaktuelle udfordringer med plast i naturen. Som ved de fire foregående frimærker i denne serie om miljø i Grønland er også disse to trykt på selvklæbende papir.

Kulmærker
I 1900-tallets Grønland spillede kulmærker en interessant rolle. Firkantede kulmærker blev sat på sække med grønlandsk kul fra Qullissat, imens runde kulmærker kom på sække med udenlandsk kul. Så kunne forbrugerne selv vælge, hvilken slags kul de ville fyre med derhjemme – og være sikre på at få det rette kul med hjem. Miki Jacobsen har smuk fortolket temaet på to frimærker.

Julefrimærker på en ny måde
Vores to julefrimærker 2019 viser to klassiske temaer - men på en ny måde. Begge julefrimærker er nemlig forsynet med specielle lyseffekter. Når du holder julefrimærkerne i dine hænder, vil du tydeligt se, at den orange julestjerne funkler og det grønne nordlys over byen flakker. Gukki Nuka har skabt dette års julefrimærker fra TELE-POST.

Læs mere om Grønlands frimærker på vores hjemmeside www.stamps.gl.

For yderligere oplysninger, kontakt frimærkechef Allan Pertti Frandsen, apf@telepost.gl, tlf. +45 61 39 30 65.