Menu

TELE-POST informerer om ustabile forbindelser mellem ind- og udland

07/08/2019 - 17:15

TELE-POST meddeler, at landet er ramt af ustabile forbindelser mellem ind- og udland. Telefoni, KNR radio og TV og enkelte kundeforbindelser i forskellige dele af landet har været ramt. Internettet og kystradioen har ikke været berørt af fejlen. Internettet er dog ramt i Sydgrønland, hvor reparation af søkablet er i gang. De fleste tjenester er reetableret, og der arbejdes i øjeblikket med at stabilisere situationen.

Store dele af Grønland oplevede i dag midt på dagen, at enkelte tjenester blev ustabile. Årsagen til dette er fejl i enkelte forbindelser hos en underleverandør i Europa.

Grønland har normalt to forbindelser ind i landet, men pga. reparationer af søkablet i Sydgrønland er dette begrænset til en enkelt adgang, og forbindelserne til Grønland bliver derfor mere sårbare, når en underleverandør på den sidste forbindelse oplever fejl.

Teknik og IT direktør Jonas Hasselriis TELE-POST siger: 

”Vi har gjort det klart overfor vores underleverandør, at TELE-POST og derved kunderne i hele Grønland er afhængige af disse forbindelser, og at vi er i en særlig sårbar situation under søkabelreparationen. Vi gør i øjeblikket alt, hvad vi kan for at sikre, at forbindelserne igen stabiliseres”.

Opdatering følger snarest muligt

Man kan følge med på driftsinfo: https://telepost.info/, som opdateres så snart der er nye informationer om forbindelserne