Menu

TELE-POST intensiverer sikkerheden

26/09/2019 - 13:55

TELE-POST har netop i dag cybersikkerhed og hackerangreb på dagsordenen ved et lederseminar i Nuuk.  Cybersikkerhed og angreb er også noget, der kan ramme virksomheder og organisationer i Grønland. TELE-POST har længe haft sikkerhed på dagsordenen, men vurderer at nye trusler for virksomheder og borgere samt verdens stormagters fokus på Grønland er stigende, hvorfor TELE-POST nu stiller ekstra skarpt på cybersikkerhed.

Cyberspionage, cyberaktivisme og overbelastningsangreb er på dagsordenen ved TELE-POST lederseminar i dag. Administrerende direktør for TELE-POST Kristian Reinert Davidsen begrunder dette i citat:
 
”TELE-POST har ansvaret for landets vigtigste infrastruktur, der forbinder hele landet. Søkabelbruddene har vist rigtig mange, hvor afhængige vi er af, at vi sikrer forbindelserne. Hver dag arbejder vi i TELE-POST på at skærpe sikkerheden, og IT sikkerhedsområdet opprioriteres og revurderes nu i takt med den udvikling, der sker i verden. Jeg er stolt af vores medarbejderes indsats i dette på alle niveauer.”

Vi skal ikke være bange, men turde tage ansvar for de trusler, der kan ramme os som land og have mod til at tale om de risici vi lever med i vores hver dag lyder opfordringen fra TELE-POST.

- Har du styr på din IT-sikkerhed, og hvorfor er IT-sikkerhed vigtigt for os i TELE-POST?  
Sådan lyder nogle af spørgsmålene til ledere i TELE-POST, der taler om, hvorfor man har irriterende koder på alt og om at forstå vaner i hverdagen sikrer hele landet mod angreb. Vi bliver stillet over for nye trusselsbilleder og begreber som risiko- og modenhedsvurdering bliver præsenteret, og det indledende arbejde med at identificere nye relevante risici igangsættes, for det allervigtigste i sikker er altid personen.

“Der er meget, der kan gå galt for os som virksomhed, for vores medarbejdere og for hele landets infrastruktur, hvis vi som medarbejdere i TELE-POST ikke har styr på vores IT-sikkerhed. Derfor har vi taget initiativ til, at vi nu får udarbejdet en ny risiko- og modenhedsvurdering af KPMG, som har erfaring fra telebranchen i Danmark.” meddeler Økonomidirektør Line Frederiksen, der er formand for IT-sikkerheds styregruppen og søger en ny sikkerhedschef, som får til opgave at sikre gennemførelse af de aktiviteter som følger af analyserne.

“Vi har alle som medarbejdere i TELE-POST brug for at få de rigtige og opdaterede vejledninger i, hvordan vi sikrer os bedst i hverdagen, og ledelsen prioriterer og følger dette arbejde tæt. Selvom IT-sikkerhed kan lyde tørt, så er det vigtigt, at vi beskytter os selv og hinanden. Vi sætter fokus på IT sikkerhed for at beskytte alle vores kunder og mennesker i Grønland”, slutter økonomidirektør Line Frederiksen fra TELE-POST   

For yderlige information eller spørgsmål kontakt kommunikationschef Julie Rademacher på mail julie@telepost.gl eller mobil +299 263535