Menu

TELE-POST sikrer højere hastigheder til bygdeskoler

01/10/2019 - 17:00
TELE-POST Ane Lone Bagger Skype Kangaamiut børn
TELE-POSTip nunaqarfiit atuarfiinut attaviit sukkasuut atulersilerpai. Kangaamiut atuarfiani ullumi TELE-POSTimiit attaveqaatissap modemiata attaveqarneq nunaqarfimmi meeqqanut ilinniartitsisunullu sukkassutsimik periarfissiissaaq. Ima paasillugum maanna videotigut skypetigut toqqaannarluni attaveqaatit atorlugit avammut attaveqarsinnaalerput.

Forbindelsen blev i dag sat direkte op via Skype mellem Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigs Anliggender Ane Lone Bagger i Nuuk og ud til den første skole i Kangaamiut med ca. 40 elever, som hun ønskede tillykke med de nye forbindelser.

Naalakkersuisut er glade for de nye forbindelser som TELE-POST nu sikrer til landets bygdeskoler, der kommer til at åbne helt nye muligheder for undervisningen og samspillet med omverdenen

  • Det var godt i dag at hilse på eleverne i Kangaamiut og se, hvor glade for de er for de muligheder som hurtigere forbindelser nu giver dem. Dette er et stort skridt for Kangaamiut og for vort land i takt med at forbindelserne rulles ud flere steder. TELE-POST skaber med disse nye højere forbindelser sammenhængskraft i hele landet samt til omverdenen, der nu kan møde eleverne ude i bygderne, og verden åbner sig for børnene, siger Ane Lone Bagger, Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigs Anliggender.

TELE-POST leverer i samarbejde med Selvstyret internetløsning ATTAT til folkeskoler, erhvervsuddannelser samt videregående uddannelser med filtrering, adgang til diverse platforme og fælles mail. Nu får ATTAT netværket og skolerne så hurtigere forbindelser.

  • Jeg er stolt af, at vi med disse forbindelserne giver elever mulighed for at arbejde sammen på tværs af skole, både på tværs af kommunerne, på tværs af landet og øge samspil og blive inspireret fra udlandet. Dette har været en del af vores strategi, og i dag bliver det til virkelighed, siger administrerende direktør for TELE-POST Kristian Reinert Davidsen, der roser medarbejderne i TELE-POST, Selvstyret og kommunerne, som har samarbejdet omkring dette og gjort dette muligt.

Fjernundervisning bliver nemmere, og det giver både elever nye muligheder i undervisningen og underviserne nye mulighed for at skabe aktualitet i undervisningen samt få lettere adgang til efteruddannelse, fortæller Luutiveraq Lyberth, Projektleder i TELE-POST.

Denne forbindelse har før været 2 Mbit/s forbindelse i bygdeskolerne. Nu bliver de opgraderet til en lang højere hastigheder, der vil variere, men kan nå helt op til 50 Mbit/s.

Det sker ved at TELE-POST leverer hurtigere internet gennem 4G netværket i alle bygder, og har derfor indkøbt et modem som kobles på via bygdeskolernes netværk så de kan få en markant hurtigere internet.

54 bygder i hele landet vil i de næste måneder modtage samme modem med en filtreret adgang til netværket, og opsætningerne er begyndt i bygderne i Qeqqata Kommunia med Avannaata Kommunias bygder som de næste. Hurtigere ATTAT forbindelserne bliver muligt i bygder indenfor søkabel- og radiokædeforbindelser. TELE-POST arbejder også på at forbedre satellit-forbindelserne, men dette baseres på en helt anden teknologi og dermed andre hastigheder.

 

For yderligere oplysninger, kontakt

TELE-POST

kommunikationschef Julie Rademacher, julie@telepost.gl, tlf.+299 26 35 35

Kangaamiut - Luutiveeraq Lyberth tlf. +299 591286.

Departement for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender

Ministersekretær Rosa Thorsen +299 553303