Menu

TELE-POST udgiver 24 nye frimærker i løbet af året

04/01/2019 - 13:30

De grønlandske frimærker er små, stolte vidnesbyrd om vores lands unikke kultur, natur og historie. Sådan har det været lige siden vores allerførste frimærker udkom i 1938. Her er et lille udpluk af de mange forskellige temaer, som markeres på frimærke i løbet af året.

Tillægsværdi med socialt sigte

Frelsens Hær i Grønland er udset som yderst værdig modtager af overskuddet fra salget af årets tillægsværdi-frimærke. Maria Panínguak’ Kjærulff er kunstneren bag. Frimærket udkommer 21. januar.

Selvstyre i 10 år

10-året for grønlandsk selvstyre markeres med et smukt frimærke tegnet af Aka Høegh. Det udkommer på selve vores nationaldag.

Mere Unesco-verdensarv

To gange tidligere har TELE-POST udgivet frimærker for at markere, at områder i Grønland er blevet optaget på Unescos verdensarvsliste. Da Unesco i fjor også optog naturområdet Aasivissiut-Nipisat på samme fornemme liste, skal det naturligvis markeres på frimærke. Julie Edel Hardenberg har skabt det smukke frimærke. Det udkommer også den 21. juni.

Julefrimærker på en ny måde

De to julefrimærker 2019 vil vise to klassiske temaer - men på en ny måde. Vi glæder os meget til at afsløre hemmeligheden, når vi når ind i efteråret. Julefrimærkerne udkommer den 21. oktober.

Læs mere om Grønlands frimærker på vores hjemmeside www.stamps.gl, hvor hele frimærkeprogrammet 2019 kan downloades.

For yderligere oplysninger, kontakt frimærkechef Allan Pertti Frandsen, apf@telepost.gl, tlf. +45 61 39 30 65.