Menu

Upernavik tættere på hurtigt internet

10/08/2018 - 14:29

 

Der er fortsat udfordringer på fjeldtoppene, hvor TELE-POSTs bygger nye radiokædestationer i den nordlige del af landet. Dog arbejder alle samarbejdspartnere på højtryk og byggeriet er kommet tættere på mål.

Denne sommer arbejder TELE-POST og samarbejdspartnere hårdt på flere store projekter. Et af de store projekter er forlængelsen af radiokæden fra Uummannaq og hele vejen op til Upernavik, som er serviceret med radio, tv, internet og telefoni via satellitforbindelse.

Projektet blev forsinket sidste år, fordi der faldt store mængder sne i den korte sommerperiode.

En kold sommer
TELE-POST arbejder i år videre med vores samarbejdspartnere på at bygge fire radiokædestationer fra Uummannaq til Upernavik.

- Selvom vi igen i år møder store udfordringer fra naturens side på fjeldtoppene mellem Uummannaq og Upernavik, gør vi alt, hvad vi kan for at færdiggøre projektet i 2018. Vi indsætter ekstra mandskab til at løfte opgaven i de perioder hvor vejret er godt, fortæller Jonas Hasselriis, direktør for Teknik & IT i TELE-POST.

Udfordringer på grund af tåge
En af de tilknyttede samarbejdspartnere er AK Montage, som forklarer følgende om arbejdet.

- De første 9 dage måtte vi bruge på at skovle sne, før vi kunne starte arbejdet. Desuden har projektet været udfordret af tåge i omkring 40 dage – alene i juni og juli. Vores hold arbejder dog ufortrødent videre, og vi er taknemmelige for den hjælp, som vi får fra de flinke folk i Upernavikområdet.

Samarbejde skaber succes
TELE-POST håber, at 2018 bliver året, hvor Upernavik kan kobles af satellitforbindelsen. For at kunne gennemføre arbejdet har Air Greenland været en vigtig brik i logistikken i et land med store afstande.

- Vi er glade for at kunne bidrage til arbejdet med vores helikoptere. Det er vigtigt, at vi sammen kan løfte teknologien i Grønland, siger Air Greenlands kommercielle direktør, Maliina Abelsen.

- Springet fra satellitforbindelse til radiokædeforbindelse i Upernavik og bygder vil medføre en markant forbedring for kunderne, og vi glæder os til at tilbyde hurtigt internet til indbyggerne i området, udtaler Jonas Hasselriis, direktør for Teknik & IT.