Menu

Ustabilt internet

09/11/2015 - 14:49

I weekenden mistede mange af Tele-Posts kunder forbindelsen til internettet. En arbejdsgruppe skal komme problemet til livs

Mange af Tele-Posts kunder forsøgte uden held at genstarte deres modemmer i lørdags, da internetforbindelsen forsvandt i to timer. Det er ikke første gang siden sommerferien, at kunderne oplever udfald som dette.

- Vi har desværre oplevet ustabilitet på internettet de seneste par måneder, hvilket går udover kunderne. Det er vi selvfølgelig meget kede af, forklarer den nytiltrådte teknik- og IT-direktør Jonas Hasselriis. For at komme den ustabile internetforbindelse til livs opretter han en særlig arbejdsgruppe.

- Gruppens opgave er at kigge vores systemer og netværk efter i sømmene og hurtigst muligt finde årsagerne til ustabiliteten. Jeg beklager de gener, som vores kunder har oplevet, og vi vil gøre alt for at sikre et stabilt internet, slutter Jonas Hasselriis.

For yderligere information kontakt venligst teknik- og IT-direktør på joha@telepostl.gl og 55 55 62 og/eller kommunikationschef Ivalo Egede på ivalo@telepost.gl og 53 07 56.