Menu

Wifi-forbindelser er nu genetableret

12/05/2020 - 08:56

For at kunne besvare flest mulige af vores kunders spørgsmål og henvendelser omkring wifi forbindelser, holder TELE-POST´s  Kundeservice - tlf. 808080 åbent til kl. 20:00 i dag mandag den 11. maj 2020.

TELE-POST meddeler nu, at wifi-forbindelserne i alle aktive modem er genåbnet. Det tekniske nedbrud vi oplevede torsdag morgen, har givet problemer med det system som styrer vores modem og giver wifi forbindelser. De sidste par dage har fejl i det tekniske system der forbinder modem gjort det vanskeligt at få kommunikationen til modem til at fungere igen, og vi har arbejdet på højtryk for at få wifi-forbindelserne genåbnet.

TELE-POST forstå godt, at mange har været frustreret over den manglende wifi-forbindelse, og der ligger nu en vigtig opgave med at få sikret, at dette ikke kommer til at ske igen.

 

Vejledning til Reset modem (reset=nulstille)

Wifi-forbindelserne er nu genetableret, men der kan være få modem tilbage, hvor kommunikationen stadig fejler. Det har ikke været nødvendigt at resette modem indtil nu, da vi har genåbnet alle forbindelser fra systemet. Er der stadig kunder, der oplever problemer med wifi skal disse resterende modem sikres på en anden måde.

Hvis man oplever der stadig ikke er wifi-forbindelse fra modem, så opfordrer vi til at lave et reset af deres modem, hvor man med en kuglepen eller lignende skal trykke reset knappen ind i mere end 20 sekunder. Såfremt denne reset ikke bringer wifi forbindelsen tilbage, kan der være behov for et nyt modem, og kunden skal derfor kontakte TELE-POST kundeservice mandag morgen kl.10.

- Knappen reset holdes nede i ca. 20 sekunder.

- Dette gøres imens modem er tændt og tilsluttet.

- På lamperne kan man se, at modem genstarter da disse lyser op og slukker.

- Når power-lampen er tændt som den eneste betyder det, at modem er reset og i gang med at starte op.

- Hvis reset er gået i orden vil Wifi / WLAN lampen lyse.