Menu

Sådan får du bedre Wifi

 

Hvis du har en langsom netforbindelse, kan det skyldes mange ting. I følgende kan du læse en guide til, hvad du selv kan gøre for at optimere din forbindelse derhjemme.

Inden du fejlmelder dit internet på grund af lav hastighed, vil vi bede dig gennemgå punkterne for at tjekke, at problemet ikke ligger et af disse steder.

 

Flaskehalse

TELE-POSTs hastigheder for download og upload (Mbit) er vejledende, fordi der i reglen findes flaskehalse undervejs, som begrænser din forbindelse.

En tommelfingerregel er, at 20 procent af din internethastighed bliver brugt til selve transporten af data og forhindringerne undervejs, herunder i dit hjem.

 

Heldigvis kan du selv gøre et par praktiske ting for at få hurtigere internet.

 

Gør dette, for at få bedre Wifi-forhold derhjemme:

- Placér din router højt og centralt i boligen i stedet for i skabe, bag møbler eller lignende: Det vil give bedre sendeforhold for routerens antenner.

- Flyt andet trådløst udstyr eller metalgenstande: Sørg for, at din router ikke står i nærheden af andet trådløst udstyr, eksempelvis musikanlæg, trådløse telefoner, babyalarmer, mikroovne og lignende. Trådløst udstyr og ovne, gryder eller varmvandsbeholdere gøre Wifi-signalet dårligere.

- Hold det enkelt: TELE-POSTs teknikere har set eksempler på hjemmelavede netværk, hvor hastigheden af data bliver ringere efter forlængeranretninger og overflødigt tilkoblet netværksudstyr som f.eks. switches.

- Du får det hurtigste internet ved at stikke ethernetstikket direkte i din computer

Fjern overbelastning

- Mange på samme Wifi-netværk samtidigt, kan påvirke hastigheden meget. Et hjemmenetværk kan blive belastet af både mobiltelefoner, tablets, bærbare computere og smart tv, hvis de er koblet på Wifi'et.

- Hvis du har mange åbne programmer kørende i baggrunden på din computer, kan det belaste dit Wifi. Det gælder især programmer, som samtidigt bruger internettet. For eksempel Skype, Dropbox eller fildelingsprogrammer, hvor du downloader musik og film. Opdatér din browser, dit antivirus-software, eller scan efter andre sikkerhedsprogrammer på computeren.

- Sørg for, at du har nok RAM på din computer. Det hele kan virke langsomt, hvis der ikke er nok hukommelse på computeren.

Hvis intet af overstående har virket, kan du se under Kundeservice her.