Menu

1. Hvad er Mobilt Bredbånd?

Mobilt Bredbånd er bredbåndinternet via mobilnettet. Med Mobilt Bredbånd har du internetforbindelse via et SIM-kort frem for at være koblet op på internettet via et ADSL-modem.

Læs mere om Mobilt Bredbånd

2. Hvor virker Mobilt Bredbånd?

Du kan bruge Mobilt Bredbånd i følgende byer: Aasiaat, Ilulissat, Ittoqqortoormiit, Kangerlussuaq, Kangaatsiaq, Maniitsoq, Nanortalik, Narsaq, Narsarsuaq, Nuuk, Paamiut, Pituffik, Qaanaaq, Qaqortoq, Qasigiannguit, Qassiarsuk, Qeqertarsuaq, Sisimiut, Tasiilaq, Upernavik og Uummannaq.

Læs mere om Mobilt Bredbånd

3. Kan jeg gå på internettet med mit almindelige mobilabonnement?

Ja. Den eneste hindring, der kan være, før du kan gå på internettet med dit almindelige mobilabonnement, er, at din mobil ikke understøtter internet. I det tilfælde kan du sætte din mobil op til internet.

Læs mere under Mobilopsætning

Går du på internettet med dit almindelige mobilabonnement, skal du være opmærksom på, at du ikke betaler de samme billige priser for datatrafik på dit almindelige mobilabonnement, som du gør, hvis du for eksempel har abonnement på Mobilt Bredbånd.

Hvis du jævnligt går på internettet med din mobiltelefon, er det som regel mere økonomisk for dig at købe Mobilt Bredbånd.

Læs mere om Mobilt Bredbånd

4. Jeg kan ikke få forbindelse med mit mobile bredbånd. Hvad skal jeg gøre?

Der er tre ting, du kan gøre, hvis du ikke kan få forbindelse med dit mobile bredbånd:

  • Undersøg, om SIM-kortet sidder rigtigt, og prøv at etablere forbindelse igen.
  • Tjek også, om USB-modemmet sidder rigtigt, og om det medfølgende program er installeret korrekt.
  • Hvis der stadig ikke kan oprettes forbindelse, bør du prøve at konfigurere dit mobile bredbånd.

Få vejledning i at konfigurere Mobilt Bredbånd

Er der ingen af de ovenstående tiltag, der virker?

Kontakt dit lokale TELE-POST Center eller TELE-POST KundeCenter på telefon 80 80 80 for at få hjælp.

5. Kan man bruge Mobilt Bredbånd uden et USB-modem?

Ja. For at bruge MOBILT Bredbånd skal du blot placere SIM-kortet i et 3G-modem, der understøtter UMTS 900. Det kan for eksempel være:

  • Et USB-modem (en såkaldt dongle)
  • Direkte i din computer
  • Direkte i din telefon
  • Eller direkte i din router

Om dit 3G-modem understøtter UMTS 900, kan du læse i enhedens specifikationer.

Ejer du ikke en enhed, der understøtter Mobilt Bredbånd, kan du købe en i dit lokale TELE-POST Center.

Læs mere om Mobilt Bredbånd

6. Virker min mobiltelefon eller bærbare computer i forhold til 3G?

Som regel kan du se på mobilproducentens hjemmeside (for eksempel Samsung, Nokia eller Apple), om din mobil understøtter UMTS 900. Du finder typisk oplysningerne ved at klikke dig ind på den model, du ejer, og se de tekniske specifikationer.

Noget tilsvarende gælder for din bærbare computer. Med bærbare computere kan det imidlertid være svært at finde de rigtige oplysninger på producentens hjemmeside.

Finder du ikke, hvad du leder efter, skal du henvende dig hos din forhandler. Alternativt kan du bruge et USB-modem i mellemtiden.

7. Hvorfor er hastigheden på Mobilt Bredbånd langsommere end lovet?

Din placering i forhold til 3G-masterne og forskellige typer af vægge har effekt på din mobile bredbånd-forbindelse. Disse faktorer kan være en årsag til, at du ikke altid har optimal forbindelse.

Derudover vil du også kunne mærke det, hvis der er mange brugere på netværket på samme tid. Hastighederne, der bliver angivet på Mobilt Bredbånd-abonnementerne er produktets max-hastighed.

8. Hvorfor kan jeg ikke bruge videoopkald på min mobil?

Det er ikke alle mobiltelefoner, der understøtter UMTS 900. Men selv om det er tilfældet, er det ikke sikkert, at din mobil understøtter videoopkald. Det kommer an på mobilen og dens egenskaber.

Se specifikationerne for din mobil på producentens hjemmeside.

9. Hvorfor svarer mit videokald ikke?

Hvis dit videokald ikke svarer, er det sandsynligvis, fordi modtageren af videokaldets apparat ikke er kompatibelt med videokald. Her vil beskeden af valg fremgå om du vil fortsætte som talekald.